Actualizează-ți datele personale 100% online, simplu și în siguranță, fără niciun drum la bancă. Durează aproximativ 10 minute! Ai nevoie doar de: carte de identitate valabilă, telefon mobil sau orice alt dispozitiv (tableta, laptop sau desktop) cu cameră foto și acces la Internet și o adresă de email valabilă. Actualizarea datelor personale este un proces legal obligatoriu, iar neglijarea lui poate duce la restricționarea accesului la produsele și serviciile bancare pe care le deții la Credit Europe Bank.

Ce înseamnă refinanțarea unui credit și ce pași trebuie urmați pentru aceasta

Află mai multe despre ce înseamnă refinanțarea unui credit și ce pași trebuie urmați pentru aceasta și bucură-te de condiții mai bune de rambursare!

Curs valutar

Simbol BNR Cumpărare Vânzare
EUR 4,9762 4,9100 5,0200
USD 4,7170 4,6600 4,7800
GBP 5,9713 5,8900 6,0500
CHF 5,3244 5,2800 5,4000
SEK 0,4290 0,3950 0,4490
100 JPY 3,0277 2,9900 3,1500

* Cursuri valutare cont curent

Află mai multe
Persoană fizică O lună* 3 luni
EUR 0,60% 1,00%
RON 5,75% 6,75%
Află mai multe
Index Ultima actualizare Rată
EURIBOR 12 LUNI 20.11.2024 2.44800%
EURIBOR 6 LUNI 20.11.2024 2.74300%
IRCC 01.10.2024 5.99000%
ROBOR 3 LUNI 20.11.2024 5.59000%
ROBOR 6 LUNI 20.11.2024 5.63000%
SARON 1MC+M1 20.11.2024 0.89460%
SARON 3MC+M3 20.11.2024 0.05980%
SARON 3MC+M6 20.11.2024 0.13080%
Află mai multe

Află ce este refinantarea și cum poți obține una

Ce înseamnă refinanțarea unui credit

În termeni bancari, refinanțarea se referă la un proces de revizuire și înlocuire a termenilor unui contract de credit existent, de obicei în ceea ce privește un împrumut sau o ipotecă. Refinanțarea poate fi cerută atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice.

Atunci când o persoană sau o entitate juridică decide să refinanțeze un credit este pentru a aduce modificări favorabile în contract, de obicei în ceea ce privește reducerea ratei dobânzii, schimbarea graficului de rambursare și / sau a altor termeni agreați în contractul existent.

Dacă cererea de refinanțare este aprobată de creditor, debitorul primește un nou contract care ia locul contractului inițial pe care s-a bazat împrumutul. Debitorii aleg adesea să refinanțeze atunci când mediul ratelor dobânzilor se modifică substanțial, stimulând economiile potențiale prin plata unei dobânzi mai mici care va fi stipulată în noul contract.

Cum funcționează refinanțarea unui credit

Conform mențiunilor anterioare, consumatorii și utilizatorii de credit încearcă să refinanțeze (să modifice) anumite obligații de îndatorare pentru a obține condiții de împrumut mai avantajoase, adesea ca răspuns la schimbarea condițiilor economice.

Obiectivul principal al refinanțării se referă la reducerea ratei dobânzii fixe pentru a minimiza plățile pe durata de viață rămasă a creditului. Alte motive care pot duce la dorința de refinanțare sunt: modificarea duratei împrumutului, în special pentru creditele ipotecare încheiate pe 30 de ani, și trecerea de la un credit imobiliar cu rată fixă la unul cu rată variabilă sau invers

Debitorii pot, de asemenea, să refinanțeze un credit deoarece profilul lor de credit s-a îmbunătățit, datorită modificărilor în planurile lor financiare pe termen lung sau pentru a-și achita datoriile existente prin consolidarea lor într-un singur împrumut cu dobândă mică.

Pentru a refinanța un împrumut, debitorul trebuie să se adreseze fie creditorului existent, fie unuia nou care oferă mai multe beneficii, cum ar fi Credit Europe Bank. Acesta va trebui să completeze o nouă cerere de împrumut care va fi furnizată de creditor.

Refinanțarea implică ulterior reevaluarea condițiilor de creditare și a situației financiare a persoanei fizice sau entității juridice în cauză. Împrumuturile de consum care sunt luate în considerare pentru refinanțare sunt: creditele ipotecare, creditele auto și creditele pentru studenți. Pentru creditele pentru persoane juridice, pot fi luate în considerare: linii de credit, creditul de investiții, finanțarea creanțelor și finanțarea proiectelor.

Pași de urmat pentru refinanțarea unui credit

  • Înainte de a te avânta în procesul de refinanțare, gândește-te dacă este o idee bună sau nu. Refinanțarea implică anumite costuri și îți poate fura din timp. Atunci când beneficiile refinanțării sunt minime, poate fi o alegere inoportună. Gândește-te exact câți bani vei economisi și cum îți va îmbunătăți situația procesul de refinanțare.

    Iată două modalități de evaluare a refinanțării:

    • Calculează costurile (suma principală plus rata dobânzii) împrumutului existent și costurile pentru împrumutul nou. Folosește calculatorul pentru creditul imobiliar de la Credit Europe Bank;
    • Fă o analiză separată pentru a înțelege modul în care taxele și costurile suplimentare îți pot afecta rezultatul.

    Dacă beneficiile refinanțării sunt vizibile, e timpul să mergem înainte în proces.

  • Scorul tău de credit este important de fiecare dată când aplici pentru un împrumut, în special pentru unul cu sume semnficiative, cum este creditul ipotecar. Din moment ce știi că vei aplica pentru refinanțare, merită să-ți revizuiești scorul de credit:

    • Analizează și remediază eventualele erori apărute în raportul de credit;
    • Limitează deschiderea unor împrumuturi noi care ți-ar putea îngreuna capacitățile de rambursare a creditului pe care vrei să-l refinanțezi. Va trebui să decizi ce este mai important - capacitatea de refinanțare în condiții mai bune sau capacitatea de a lua alte împrumuturi.
  • Procesul de aplicare pentru refinanțarea unui credit este simplu, dar necesită răbdare și timp. Informează un consultant de la Credit Europe Bank că dorești să aplici pentru un credit nou sau aplică direct online prin completarea formularului și vei primi instrucțiunile necesare numaidecât!

    Așteaptă-te să oferi o mulțime de detalii de identificare și despre finanțele tale, în funcție de tipul de credit. Va trebui să furnizezi orice înregistrări care îți documentează identitatea, veniturile și activele. Cererile de împrumut solicită furnizarea unor informații specifice și cel mai bine este să răspunzi cât mai concis. Dacă nu, afacerea de refinanțare poate eșua sau poate dura mai mult decât te-ai fi așteptat.